Sidor

torsdag 11 juni 2009

Örtbakad lammytterfilé.

Antal portioner 4.

Ingredienser:
600,0 gram Lammytterfilé
1,0 klyfta Vitlök
1,0 tsk Rosmarin (torkad)
1,0 tsk Timjan (torkad)
3,0 krm Chilipulver
Salt
2,0 msk Olivolja

Tillbehör:
3,0 dl Långkornigt ris
200,0 gram Haricots verts (färska)

Tillagning:



Förbered:


Skala och mosa vitlök. Gnid in köttet med vitlök, rosmarin, timjan, chilipulver och salt. Sätt ugnen på 120°C.
Stek:


Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek köttet hastigt på hög värme tills det får en fin stekyta runt om.
Ugn:


Sätt in köttet i ugn i cirka 20 minuter, till innertemperatur 60°C. Låt vila 15 min.Skär köttet i 2 cm tjocka skivor.
Koka ris enligt anvisning på förpackning.
Koka haricot verts i cirka 5 minuter.
Tid: 50 min
Svårighet: Medel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar