Sidor

lördag 20 juni 2009

Primör- och potatissallad.

Ingredienser:
Portioner: 4.
500 g kall kokt färskpotatis.
6 knippmorötter.
150 g sockerärter.
1 rödlök
2 msk kapris.
1 dl majonnäs.
2 dl matyoghurtsalt och svartpeppar.

Gör så här:

1. Skär av blasten och skala morötterna, skär dem i 1 cm sneda skivor. Koka morotsskivorna i saltat vatten i ca 5 minuter, när 1 minut återstår av koktiden läggs sockerärterna ner och får koka med sista minuten. Häll av vattnet från grönsakerna och spola dem kalla.


2. Skala och hacka löken fint. Blanda den med kapris, majonnäs och matyoghurt.


3. Skär potatisen i bitar eller skivor och blanda ner tillsammans med morötter och sockerärter i såsen, smaksätt med salt och peppar.


4. Servera potatissalladen med grillade kryddiga korvar och grillad halloumi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar