Sidor

tisdag 2 juni 2009

Snabba såser till grillat.

Coleslaw;
Antal portioner: 4.
Ingredienser:
1 liten klyfta vitkål.
1/4 gul lök.
1/2 dl majonäs.
2 dl gräddfil eller matyoghurt.
2 msk apelsinjuice.
1/3 tsk kummin.

Tillagningsanvisning:
Skiva vitkål och lök så tunt som möjligt och blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Passar till det mesta till exempel köttfärsrätter som hamburgare eller till kokt mager korv.


Röd coleslaw;
Antal portioner:4.
Ingredienser:
1 liten klyfta rödkål.
1/4 rödlök.
1 msk chilisås.
1/2 dl majonäs.
2 dl gräddfil eller matyoghurt.
1 tsk hel kummin.

Tillagningsanvisning:
Strimla rödkål och rödlök så tunt som möjligt. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.



Savoy-coleslaw med papaya och äpple;
Antal portioner: 4.
Ingredienser:
1 liten klyfta savoykål.
1 äpple.
1/2 papaya.
1 salladslök.
1/2 dl majonäs.
2 1/2 dl gräddfil eller matyoghurt.
1 tsk hel kummin.

Tillagningsanvisning:
Strimla savoykålen så tunt som möjligt, skär äpplet i tärningar och skala och skär papayan i tärningar. Strimla salladslöken. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.


Hummus på röda linser.
Antal portioner: 4.
Ingredienser:
4 dl kokta röda linser.
1 vitlöksklyfta hackad.
1 msk olivolja.
1-2 msk ajvar relish.
några droppar tabasco.

Tillagningsanvisning:
Mixa linser och vitlök i en matberedare eller med en stavmixer. Droppa i olja och vänd i ajvar. Smaksätt med tabasco, salt och peppar.


Rödbetsraita.
Antal portioner: 4.
Ingredienser:
2 tsk bruna senapsfrön.
1 tsk sesamolja.
2 dl matyoghurt.
4 inlagda rödbetor hackade.
2 krm salt.

Tillagningsanvisning:
Stek senapsfröna i sesamolja tills de börjar poppa. Blanda ner dem i yoghurten tillsammans med resten av ingredienserna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar