Sidor

söndag 28 juni 2009

Valnötsterrin med torkade hallon & Carte d´Or dulce de leche.

Ingredienser:Portioner: 4
Valnötsterrin.
1 1/2 dl socker.
3/4 dl grädde
125 g mandelmassa
2 msk mjölk
2 dl rostade valnötter.
Torkade hallon.
2 dl hallon
1 msk florsocker
Carte d´Or Dulce de Leche.


Gör så här:
1. Täck en terrinform med plastfilm.
2. Smält (karamellisera) sockret i en kastrull tills det får en mörkbrun färg (160° C). Slå därefter i grädden och dra kastrullen från värmen. Rör i mandelmassa och mjölk till en jämn smet.
3. Vänd i nötterna och häll smeten i terrinformen. Ställ kallt i minst 1 dygn.
4. Lägg upp hallonen på bakplåtspapper och sikta över florsockret. Torka dem sedan i ugnen i 50° C över natten. När hallonen är riktigt torkade så kan de förvaras i burk med lock i stort sett hur länge som helst och kan användas t.ex. i musli. Portionera upp terrinen och lägg Carte d’Or Dulce de Leche ovanpå. Garnera med de torkade hallonen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar