Sidor

lördag 18 juli 2009

Broccolimuffins.

Ingredienser 14st.
14 st broccolibuketter,
1 st stor rödlök
8 dl siktat dinkelmjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
3 st ägg
2,5 dl vatten
1,5 dl naturell yoghurt
1 dl kallpressad rapsolja
200 g färskost med gräslök

Tillagning
Dekorativa buffébröd med både en klick ost och grönsaker i. Baka gärna muffinsen i god tid, frys in och värm försiktigt vid servering.

1 Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en muffinsplåt där hålen rymmer cirka 1 1/2 dl. Eller smörj och mjöla muffinsformar av aluminium. Koka broccolin snabbt i lättsaltat vatten. Skala löken och skär den i klyftor.

2 Blanda ihop de torra ingredienserna.

3 Vispa äggen pösigt. Vispa i vatten, yoghurt och olja. Tillsätt de torra ingredienserna i äggsmeten.

4 Fördela smeten i formarna, men fyll dem inte ända upp. Gör en liten grop i varje muffins med hjälp av en fuktig sked. Lägg i en liten klick färskost, stick ner lökklyftor och en broccolibukett i varje.

5 Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Servera muffinsen nygräddade eller frys in dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar