Sidor

måndag 20 juli 2009

Grillad biff med papas.

Ingredienser 4 personer
20 st potatis, små, med skal
4 dl salt, grovt
5 dl vatten
1 st squash
1 msk olivolja
0,5 tsk salt
4 st entrecôte, skivor á 150 g
1 tsk salt
3 krm svartpeppar, nymald
2 dl crème fraiche, paprika & chili
Tillagning
Papas kallas potatisar som får koka i salt. De blir mycket smakrika, lite sötsalta och passar utmärkt att bjuda till grillat kött. Bara potatis med tjockt skal, vinterpotatis, kan användas. Färskpotatisens tunna skal gör potatisen för salt.

1. Tvätta potatisen väl. Häll salt och vatten i en kastrull och lägg i potatisen. Koka den som vanligt ca 15 min. Häll av vattnet och ånga av väl eller torka potatisarna ca 10 min i 225° varm ugn.

2. Skiva squashen med en osthyvel på längden till långa tunna skivor. Vänd dem med olja och salt i en bunke. Hetta upp en grillpanna och grilla squashskivorna 1–2 min på var sida, tills de fått färg och blivit mjuka.

3. Salta och peppra köttet, grilla skivorna 2–3 min på var sida. Servera det nygrillade köttet med squash, papas och en klick smaksatt creme fraiche.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar