Sidor

onsdag 1 juli 2009

Ingefärsdoftande bulgurwok.

INGREDIENSER:
Antal portioner 4.
2,0 dl Bulgur
6,0 cm Ingefära
3,0 klyftor Vitlök
1,0 kruka Basilika
1,0 styck Spetspaprika (röd)
100,0 gram Sockerärter
300,0 gram Rödkål
10,0 styck Cocktailtomater
4,0 msk Olivolja
1,0 styck Lime
1,0 dl Soja (japansk)
Salt & peppar ´

TILLAGNING:
Koka bulgur enligt anvisning på förpackning.
Skala och finhacka ingefära, vitlök, basilika.Finstrimla paprika, sockerärter och rödkål.

Halvera cocktailtomater.
Hetta upp olivolja i en wokpanna.Lägg i ingefära, vitlök och basilika.Fräs detta några sekunder.
Tillsätt paprika, ärter, rödkål och tomater.Woka i cirka 2 minuter. Rör om.
Pressa över limejuice och slå på soja.woka i ytterligare 2 minuter. Rör om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar