Sidor

söndag 19 juli 2009

Yoghurtbakad kycklingfilé.

Ingredienser 2 personer
2 st kycklingfiléer
250 g potatis
1 tsk olja
0,5 tsk salt

Marinad
1 dl matlagningsyoghurt
1 st vitlök, klyfta, pressad
2 msk oregano, finhackad
1 msk fetaost, smulad
2 tsk honung, flytande
2 krm salt
1 krm cayennepeppar

Garnering
4 st basilika, blad
2 st svarta oliver

Tillbehör

1 nypa sallad
1 st paprika
2 st tomater
0,5 st gurka


Tillagning
Kycklingfilén blir saftig och mjäll av yoghurtmarinaden.
1. Sätt ugnen på 225°. Skala potatisen och skär den i tunna klyftor.Lägg ut dem på ett smort ugnssäkert fat, men lämna plats till kycklingen. Salta. Sätt in potatisen 15 min i ugnen.

2. Blanda samman marinaden och lägg ner kycklingen så det kommer marinad runt omkring. När potatisen varit inne 15 min, ta ut fatet och lägg dit kycklingfiléerna med marinaden ovanpå. Fortsätt och stek potatis och kyckling 20 min. Kontrollera att kycklingen är genomstekt och garnera den med basilikablad och en oliv.

3. Servera kycklingen med potatisklyftorna och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar