Sidor

fredag 14 augusti 2009

Bli fruktfriskus.

Äpplet är bra för minnet och grapefrukten för hyn. Frossar du i frukter blir du friskare. Kolla vilka frukter som botar vilken del av kroppen.
Äpple - bra för minnet
Äpplen sägs förebygga demens och minska risken för cancer ochhjärt-kärlsjukdomar. Fenolföreningarna, som är en typ av antioxidanter, skyddarhjärncellerna mot fria syreradikaler och bevarar därför vårt minne.

Aprikoser - bra för ögat
Dessa godingar innehåller inte bara c-vitamin utan också en massa betakaroten som har en skyddande effekt mot åldersförändringar i dina ögon. Ät gärna färska aprikoser men en näve torkade är också ett GI-vänligt snack.

Mango - bra för matsmältningen
Välj en mango som är så röd och gul som möjligt, då innehåller den högst halter av antioxidanter som c-vitamin och karotener. Det höga innehållet av fiber är bra för matsmältningen.

Kiwi - bra för cellerna
Innehåller c-vitamin, e-vitamin och flera andra ämnen som gör att kiwi har en anti-inflammatorisk effekt. Det skyddar dina cellers DNA och fibrerna i frukten bidrar till ett lägre kolesterol och ett stabilt blodsocker.
Grapefrukt - bra för hyn
Din hy skyddas mot rynkor genom att ämnena i grapefrukt stärker hudens kollagen samt hjälper cellerna att förnyas.
Citron - håller dig frisk
C-vitaminerna skyddar inte bara mot förkylning, de stimulerar även kroppens avgiftningssystem som bland annat tar bort cancerframkallande ämnen. Sänker även GI-värdet på maten.
Granatäpple - håller hjärnan på topp
Ät så håller du hjärnan på topp. Frukten innehåller en massa antioxidanter som också antas sakta ner cancercellers delning och skydda mot plack i blodkärlen.
Banan - lugnar hjärnan
Är en kolhydratrik frukt som passar bra som mellanmål till exempel efter konditionsträning. Innehållet av aminosyran tryptofan tillsammans med vissa vitaminer stimulerar hjärnan att producera hormoner som lugnar. De innehåller dessutom kalium och magnesium som kan medverka till ett lägre blodtryck.
Vindruvor - skyddar mot bröstcancer
Speciellt de röda vindruvorna är fullproppade med antioxidanter som finns främst i skalet. Antioxidanterna skyddar mot bland annat flera av våra vanligaste cancerformer, bland annat bröstcancer.
Vattenmelon - bra för hjärtat
Den härliga röda färgen på fruktköttet beror på ämnet lykopen. Det i kombination med innehållet av c-vitamin stärker din hud och sänker din risk för hjärt-kärlsjukdomar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar