Sidor

torsdag 13 augusti 2009

Columbus / Ohio. (USA)

Columbus är huvudstad i delstaten Ohio i USA och har en yta av 550,5 kvadratkilometer och omkring 728 000 invånare (år 2003).

Columbus Crew MLS
Columbus Blue Jackets NHL
Columbus Destroyers Arena Football League
Det kan tyckas märkligt att en stad med så stor befolkning som Columbus inte har något lag i MLB, NFL eller NBA. En del av förklaringen är sannolikt att det i de relativa grannstäderna Cincinnati på cirka 150 kilometers avstånd och Cleveland på cirka 200 kilometers avstånd finns sammanlagt fem lag i de stora ligorna – två i baseboll, två i amerikansk fotboll och ett i basket med stor andel supportrar i Columbus.

Bevis på antika Mound att bygga upp samhällen problem i området i närheten av sammanflödet av Scioto och Olentangy floder. Mound Street, som ligger i downtown Columbus, var så namnet på grund av dess närhet till en stor Native American nedgrävning jordhögen. Flera andra markarbeten befanns hela området, inklusive en efterlevande huset på McKinley Avenue. Dessa forntida civilisationer hade för länge sedan bleknat i historien då den europeiska upptäcktsresande började flytta in i området söder om Lake Erik.

I stället för ett tomt gräns, men de stötte på folket i Miami, Delaware, Wyandot, Shawnee och Mingo nationer. Dessa stammar motstånd utbyggnad av nya USA, vilket resulterade i år av bittra konflikter. Det avgörande slaget vid Fallen Timbers resulterade i fördraget om Greenville, som äntligen öppnat vägen för nya bosättningar. Genom 1797, en ung inspektör från Virginia heter Lucas Sullivant hade bildat en permanent lösning på Västbanken av gafflar av Scioto River. En beundrare av Benjamin Franklin, Sullivant valde att namnge sin gräns byn "Franklinton." Även om platsen var önskvärd i sin närhet till farbara floder, Sullivant ursprungligen foiled då, i 1798, en stor översvämning utplånats det nybildade lösning .

Han ihärdighet och byn återuppbyggdes. tatens kapital flyttar från Chillicothe att Zanesville och tillbaka igen. Staten lagstiftaren slutligen beslutat att en ny huvudstad, som ligger i mitten av staten, var en nödvändig kompromiss. Flera av Ohio små städer och byar framställning lagstiftaren för äran att bli den statligt kapital, men i slutändan en koalition av mark spekulanter, med Sullivant stöd, som de mest attraktiva erbjudande till Ohio generalförsamling. Namngivna för att hedra Christopher Columbus, huvudstaden grundades den 14 februari 1812, om "High Banker motsatt Franklinton på Gafflar av Scioto kallas Wolf's Ridge." Vid denna tidpunkt var en tät skog används endast som en jakt marken.

Den Burough av Columbus [sic] inrättades officiellt den 10 februari 1816. Nio personer valdes att fylla de olika ståndpunkter borgmästare, kassör och andra. Trots den senaste kriget 1812 hade tagit välstånd till området, den efterföljande lågkonjunkturen och motstridiga anspråk på den mark som hotas framgång för den nya staden. Tidig villkor urusla med täta skjutningarna av feber och ett utbrott av kolera i 1833. The National Road nådde Columbus från Baltimore under 1831, som kompletteras stadens nya länken till Ohio och Erie Canal och underlättas en population boom. En våg av invandrare från Europa lett till inrättandet av två etniska enklaver i utkanten av stad. En betydande iriska befolkningen fast i norr längs Naghten Street (för närvarande Landsomfattande Boulevard), medan tyskarna drog fördel av billig mark i söder, vilket skapar en gemenskap som kom att kallas Das Alte Südende (The Old South End). Columbus "tyska befolkningen är ansvarig för uppbyggandet av många bryggerier, Trinity Lutheran Seminary, och Capital universitet.

Med en befolkning på 3500, Columbus var officiellt chartrats som en stad den 3 mars 1834. Lagstiftaren utfört en särskild handling på samma dag, som beviljade lagstiftande myndigheten till stadsfullmäktige och rättsliga myndigheten till borgmästaren. Hölls i april samma år, med väljarna välja en John Brooks som första borgmästaren.

I 1850 av Columbus och Xenia Railroad blev den första järnvägen att gå in i staden, följd av Cleveland, Columbus och Cincinnati Railroad i 1851. De två järnvägarna byggas en gemensam Union Station på den östra sidan av High Street strax norr om Naghten (så kallade North Public Lane). Järnvägstrafiken i Columbus ökade från 1875 Columbus var betjänas av åtta järnvägar, och en ny, noggrannare stationen byggdes. Den 7 januari 1857, i Ohio Statehouse äntligen öppnas för allmänheten efter arton års byggande.

Under inbördeskriget, Columbus var en viktig bas för volontären unionen armén att inhysts 26.000 soldater och höll fram till 9000 Konfedererade krigsfångar på Camp Chase beläget i vad som nu är det kulle kvarter väster Columbus. Under 2000 Konfedererade soldater kvar begravdes på platsen, vilket gör den till en av de största Konfedererade kyrkogårdar i norr. Norr om Columbus, längs Delaware Road, den reguljära armén inrättas Camp Thomas, där 18:e US Infantry var organiserad och utbildad .

Genom de Morrill Landbaserade Grant Colleges Act, den Ohio Jordbruks-och Mekaniska College grundades år 1870 på den tidigare fastigheten av William och Hannah Neil.

I slutet av 19th century, Columbus såg uppkomsten av flera stora tillverknings företag. Staden blev känd som "Buggy huvudstad i världen, tack vare närvaron av omkring två dussin buggig fabriker, särskilt Columbus Buggy Company, som grundades 1875 av CD Firestone. Columbus Konsoliderade Brewing Company också steg till framträdande under denna tid, och det kan ha nått ännu större framgångar om det inte vore för det inflytande som det Anti-Saloon League, med bas i grannlandet Westerville. Inom stålindustrin, en fram - tänker man vid namn Samuel P. Bush ordförande för Buckeye stålgjutgods Company. Columbus var också en populär plats för organisationen av arbetet. Under 1886, Samuel Gompers grundade American Federation of Labor i Druid's Hall på S. fjärde Street, och 1890 i United Mine Workers of America grundades i gamla stadshuset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar