Sidor

söndag 23 augusti 2009

Halloncheesecake med kolasås.

Ingredienser 12 bitar
1,5 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
150 g smör
Fyllning:
3 st ägg
200 g philadelphiaost
1,5 dl matlagningsyoghurt
1 dl florsocker
0,75 dl hallonsylt
Ovanpå:
0,5 dl hallonsylt
200 g hallon
Kolasås
50 g smör
2 msk strösocker
2 msk sirap
1 dl vispgrädde
Tillagning
Tårtan blir överdådig med både hallon och kolasås, men inget hindrar att man serverar den med enbart ett tunt lager söt hallonsylt över ytan.
1. Värm ugnen till 200°.


2. Blanda havregryn, mjöl och socker. Smält smöret och blanda eller mixa ner det till en smulig röra.


3. Tryck ut smulorna tunt i en 24 cm form med löstagbar kant och ställ den i kylskåpet en stund.


4. Grädda pajskalet 10 min i nedre delen av ugnen.


5. Blanda ingredienserna till fyllningen, häll den i pajskalet och grädda cheesecaken ca 25 min.


6. Ta ut och låt den kallna helt, gärna till nästa dag. Bred då hallonsylt över ytan och lägg på ett lager färska hallon.


7. Koka ingredienserna till kolasåsen ca 5 min och ringla den varm över hallonen inför serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar