Sidor

torsdag 6 augusti 2009

Krusbär-, citron- och cashewnötspaj.

Ingridienser 10 port
900 g krusbär, snoppade
2 dl strösocker
1 st citron, stor, finrivet skal
Topping
2,5 dl vetemjöl
100 g smör, kallt tärnat
1 dl strösocker
50 g cashewnötter, grovhackade
1 msk strösocker, till garnering
2 dl vispgrädde, till servering

Tillagning
15 min + 30 min i ugnEn god lättlagad dessert som serveras ljummen. Pajen kan förberedas, värm den 5–10 min i 200°.
1. Sätt ugnen på 200°. Smörj portionsformar som rymmer 2 1/2 dl vardera med smör. Blanda krusbär, strösocker och citronskal och fördela blandningen i formarna.
2. Topping: Kör ihop mjöl och smör i matberedare. Tillsätt sockret och kör några varv ytterligare till en smulig massa. Rör i nötterna. Skeda blandningen över krusbären.
3. Grädda mitt i ugnen 25–30 min eller tills toppingen fått fin gyllenbrun färg. Strö över lite extra socker och servera tillsammans med en klick lättvispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar