Sidor

fredag 28 augusti 2009

Makaronigratäng med kassler och ratatouille.

Ingredienser 4 person(er)
4 dl makaroner
300 g kassler
1 tsk olivolja
1 burk ratatouille, (400 g)
1 paket cantadou med vitlökssmak, gärna lätt 11 % (125 g)
1 påse västerbottenost, riven (150 g)

Tillagning
En enkel rätt att börja veckan med. Var försiktig med salt, kasslern kan ofta ge tillräckligt med sälta.
1. Sätt ugnen på 200°. Koka makaronerna och strimla kasslern.

2. Woka ratatouillen i olivoljan i en stekpanna ca 5 minuter eller tills grönsakerna börjar mjukna. Låt färskosten och det mesta av den rivna osten smälta ner i de heta, avrunna makaronerna.Blanda ner ratatouillen och kasslern.

3. Lägg blandningen i en ugnssäker form och strö över resten av den rivna osten. Gratinera mitt i ugnen 15 minuter eller tills gratängen är genomvarm och fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar