Sidor

måndag 24 augusti 2009

Min Kalops

Välj helst högrev men bringa går också an, även om den kräver något längre koktid för att bli mör.

Ingredienser för 6 portioner.
2 kg nötkött, högrev, eller bringa
2 st gul lök(ar)
2 st morot/morötter
smör, till stekning
0,5 msk mjöl
6 st lagerblad
10 st kryddpeppar, hel, - 15 korn
5 st kryddnejlika(or), hela
salt och peppar
Till servering
potatis, kokta
rödbetor, inlagda

Tillagning
1. Skär köttet i ca 4 cm stora bitar. Skala och skär lök och morot i stora bitar. Bryn köttet väl runtom i smör i en stekgryta av gjutjärn. Salta och peppra.

2. Pudra över lite mjöl, rör om väl och tillsätt vatten så att det täcker köttet och grönsakerna. Lägg i alla kryddor.

3. Låt köttet sjuda på svag värme ca 1 1/2 timme. Rör om då och då så att inget bränner vid.

4. Smaka av med salt och peppar innan du serverar direkt ur grytan tillsammans med potatis och rikligt med inlagda rödbetor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar