Sidor

söndag 16 augusti 2009

Nodeland. (Norge)

Vest-Agder fylke är ett fylke i södra Norge. Kristiansand är Vest-Agders största stad.

Vest-Agder - vacker natur och spännande kultur. Tala med Novasol om stuguthyrning
Vest-Agder är det sydligaste länet i Norge och här finner du den vackra och varierade naturen som man förknippar med denna del av landet.

Tala med Novasol, som erbjuder stuguthyrning i Vest-Agder.
Stuguthyrning i Vest-Agder pågår året om. Boka online och överraska familjen med en semester i en härlig semesterbostad.

Det bor omkring 165.000 människor i Vest-Agder. Med sin 709 kilometer långa kustlinje fyller havet en del av upplevelsen i området. Del finns det flera skärgårdar varav många är tillgängliga för turister, och dels berättar länets fyrtorn deras helt egna kulturhistoria.

Om du planerar att semestra i Norge bör du överväga Vest-Agder. Utöver en fantastisk natur rymmer området flera större städer med allt vad de har att bjuda på. Tala med Novasol om stuguthyrning i länet så har du kommit en bra bit på vägen.

Kristiansand ligger i Vest-Agder, och här finner du bland annat landets näst populäraste turistmål, djur- och nöjesparken Dyreparken. Det är också här musikfelstivalen Quart hålls varje år i juli månad.

I de flesta städer i länet finner du diverse museer, så det är egentligen en fråga om intresse. Lokalhistoriska museer är mycket utbredda, så det finns goda möjligheter att lära sig mer om norsk historia. Men glöm inte att få njuta av några att de långa promenaderna längs kusten. Kanske i närheten av Lindesnes, där du kan se landets äldsta fyrtorn från 1655.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar