Sidor

måndag 24 augusti 2009

Plommonclafoutis.

Ingredienser 8 portioner

50 g mandel
2 msk vetemjöl
1,5 dl socker
3 st ägg
2 st äggulor
3 dl vispgrädde
300 g väl mogna plommon

Tillagning:
Denna krämiga franska efterrätt slutar aldrig att förföra. Här bakar vi den med plommon och mandelmjöl.
1 Mal eller mixa mandel till mjöl. Blanda den sedan med vetemjöl och socker.

2 Tillsätt äggen, äggulorna och grädden. Rör blandningen tills den är slät.

3 Smörj 8 ugnsfasta portionsformar eller en stor form. Skär plommonen i små bitar och lägg dem i formen. Häll över smeten.

4 Grädda på 175 grader i 15– 20 minuter. beroende på vilken form som används. Pudra över lite florsocker innan servering.

Kakan är godast ljummen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar