Sidor

söndag 30 augusti 2009

Svamp- och äppelragu på rostat bröd.

Ingredienser 4 person(er)
4 st skivor lantbröd
getmessmör eller färsk getost, till exempel Chavroux
Ragu:
300 g kantareller
smör, att steka i
1 knippe persilja
1 knippa salladslök
2 st äpplen
1 msk riven färsk ingefära

Tillagning
En annorlunda kantarellmacka, där messmöret överraskar och lyfter smakerna i ragun på kantareller och äpplen.
Tips! Servera svamp- och äppelragun som tillbehör till stekt fläskfilé eller kotlett.
1. Ansa och dela svampen, om det behövs. Skiva salladslöken och klipp persiljan. Skala och skär äpplena i klyftor.

2. Stek svampen i smör tills den börjar dofta. Salta försiktigt.

3. Lägg ner äppelklyftorna i stekpannan (tillsätt eventuellt lite mer smör) och stek dem runtom en knapp minut. Strö över ingefäran mot slutet. Blanda ner salladslöken och persiljan. Stäng av plattan och låt ragun stå och dra på eftervärmen medan brödet rostas.

4. Rosta (eller smörstek) brödskivorna.

Bred generöst med messmör på brödet och toppa med svamp- och äppleragun.

Servera omedelbart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar