Sidor

fredag 21 augusti 2009

Tébrûlée med lingon.

Ingredienser 4 portioner.
6 st äggulor
2 dl vispgrädde
3 dl mjölk
80 g socker
4 msk teblad av kobbs, Lingonlängtan
Till karamellisering:
4 msk farinsocker

Tillagning
En enkel dessert som dina gäster säkerligen blir imponerade av.
1 Sätt ugnen på 125 grader.

2 Lägg tebladen i en kastrull. Tillsätt grädden och mjölken och värm 4–5 minuter till nära kokpunkten.

3 Blanda äggulor och socker i en bunke. Vispa lätt. Sila ner den heta gräddblandningen i äggblandningen och fortsätt att vispa tills allt blandat sig.

4 Häll upp blandningen i ugnsfasta formar i storlek 10x10 cm. Ställ dem i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter eller tills de har stelnat.

5 Ta ut formarna och låt dem kallna. Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.

6 Strö farinsocker över brûléerna. Gratinera i ugn (eller använd en brûléebrännare) tills de får en gyllenbrun färg, i cirka 10 minuter.

7 Servera direkt. Gärna med lite frostnupna och lättsockrade lingon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar