Sidor

måndag 7 september 2009

Älggryta med gulbeta.

4 portioner
2 cm ingefära
2 klyftor vitlök
2 msk olivolja
800 gram grytbitar
6 dl vatten1 msk konc grönsaksfond
1 dl konc svart vinbärssaft
1 palsternacka
2 gulbetor
2 syrliga äpplen
Tillagning:
1. Skär älgköttet i bitar. Finhacka inge­fära och vitlök.
2. Hetta upp olja. Lägg i kött, inge­fära och vitlök. Bryn någon minut.
3. Slå på vatten, fond och vinbärssaft. Låt småkoka under lock i cirka 1 timme, tills köttet är mört.
4. Skala och finstrimla palsternacka och gulbeta. Skala, kärna ur och klyfta äpple. Lägg i grytan när köttet är nästan klart. Koka i cirka 12 minuter till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar