Sidor

tisdag 29 september 2009

Berusad kyckling.

IngredienserPortioner: 4
1 kyckling ca 1,2 kg
saft av 1/2 citron salt & svartpeppar vitpeppar
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 gula lökar
1 dl vatten
2 dl sherry (torr)10-15 urkärnade, gröna oliver
1½ dl mörk rom
1 vitlöksklyfta vitpeppar (efter behag)vattenkrasse

Gör så här:

Dela kycklingen i 6-8 bitar och marinera dem med citronsaft, salt och svartpeppar. Låt stå i kylskåp 1 timme.Torka kycklingbitarna, krydda med salt och vitpeppar och bryn dem i olja tillsammans med skalade och skivade vitlöksklyftor.När kycklingen och vitlöken börjat få färg tillsätter du de gula lökarna, skalade och skurna i bitar. Bryn lite till och häll på vatten och sherry. Låt småkoka under lock i 20 min.Tillsätt oliver, rom och pressad vitlök. Koka ca 20 min. Smaka av med vitpeppar. Garnera med vattenkrasse.

1 kommentar:

  1. Låter inte helt fel...;-) Ska nog prova göra kycklingen i helgen!
    Ha det gott!
    Maria

    SvaraRadera