Sidor

lördag 5 september 2009

Glaserad rådjursstek.

Balsamicoglaserad rådjursstek med wokade honungs-grönsaker
4 portioner

800 gram rådjursstek

3 msk balsamvinäger

2 msk flytande honung

2 tsk torkad rosmarin

Salt och peppar
Grönsaker:

6 schalottenlökar

20 färska gröna sparrisar

3 paprikor, röda och gula

1 tsk torkad timjan

2 msk soja
Nymald svartpeppar
Tillagning:

1. Sätt ugnen på 175 grader.Blanda vinäger, honung, rosmarin, salt och peppar i en skål. Gnugga in marinaden i steken och lägg i en ugnssäker form. Sätt i ugn 1–1,5 tim, till innertemperatur 57 grader. Låt köttet vila i minst 10 min.
2. Grönsaker: Skala och halvera lök. Skär bort torr nederdel på sparrisen. Rensa och strimla paprika. Hetta upp lite matolja i en stekpanna och stek grönsakerna i omgångar på medelhög värme tills de tar färg men fortfarande är krispiga inuti. Lägg alla grönsaker i pannan och stäng av värmen. Smaksätt med soja, honung, timjan och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar