Sidor

tisdag 1 september 2009

Majssoppa med korvslantar.

Ingredienser 4 person(er)
1 st gul lök
150 g morot, stor
1 st röd spansk peppar, mild
1 msk olivolja
1 st hönsbuljongtärning
2 st majs, i burkar à 340 g
2 dl mjölk
6 dl vatten
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 st korvar, t ex chorizo.

Garnering:
kryddgrönt, t ex basilika eller rucola

Tillagning
Förgyll vardagen med en guldgul värmande soppa! Variera genom att servera soppan med bitar av grillad kyckling eller tärnad skinka.
1. Skala och hacka löken. Skala och skär moroten i små bitar. Dela, kärna ur och hacka pepparn.
2. Fräs löken, moroten och pepparn i oljan, i en gryta 3-5min utan att det tar färg.

3. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt majsen med spadoch koka under lock ca 10 min. Häll soppan i en mixer och kör till en slät massa. Häll tillbaka soppan i grytan och späd med mjölken och vattnet till önskad konsistens. Ge soppan ett uppkok. Smaka av med salt och peppar.

4. Skiva korven i slantar och fräs dem i en torr stekpanna1-2 min.

Servera soppan med korvslantarna.

Garnera medkryddgrönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar