Sidor

söndag 6 september 2009

Ostpanerad kycklingschnitzel med chiliyoghurt.

INGREDIENSER
Antal portioner 4
4,0 styck Kycklingfilé (utan skinn)
2,0 dl Hårdost (riven)
1,0 dl Vetemjöl
1,5 styck Ägg
1,0 msk Matfett till stekning
Salt & peppar
Sås:
2,0 dl Yoghurt (naturell)
1,0 dl Persilja (finhackad)
1,0 dl Basilika (finhackad)
1,5 tsk Chilifrukt (grön, hackad)
1,0 krm Salt
Tillbehör:
3,0 dl Långkornigt ris
200,0 gram Rucolasallat
TILLAGNING
Koka ris enligt anvisning på förpackning.
Banka ut filéerna något (ej nödvändigt).
Riv hårdost på en tallrik. Häll mjöl blandat med salt och peppar på en annan tallrik.Vispa upp ägg med en gaffel i tallrik.Vänd filéerna i mjölet, sedan i äggvispet.Rulla dem i osten. Låt vila en stund.
Sås: Grovhacka chili, persilja och basilika.Mixa med handmixer eller i matberedare med hälften av yoghurten. Tillsätt resten.
Hetta upp rikligt med matfett i stekpanna på medevärme. Stek filéerna 2-5 minuter beroende på hur utplattade de är. Var försiktig med värmen så att du inte bränner paneringen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar