Sidor

söndag 20 september 2009

Renskav med kantareller och rostad mandelpotatis.

IngredienserPortioner: 4
2 pkt renskav (eller viltskav) à 240 g
800 g mandelpotatis
1 msk rapsolja
1 liten purjolök
1-2 burkar kantareller à 200 g
1 msk margarin eller smör
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten3 msk messmör
1-2 msk viltfondsalt och peppar
1/2 dl skuren persilja

lingonsylt

Gör så här:

1. Låt renskaven tina lite. Sätt ugnen på 225°C.

2. Skölj potatisen och skär den i halvor om den är stor. Lägg den i en ugnssäker form och blanda den med olja, salt och peppar. Sätt formen mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills potatisen är mjuk.

3. Skölj och skiva purjolöken. Låt kantarellerna rinna av.

4. Fräs purjolök och kantareller i hälften av matfettet. Ta upp på en tallrik. Bryn renskaven i resten av matfettet. Blanda ner purjolök och svamp.

5. Rör ner grädde, vatten, messmör och fond, låt koka ca 5 minuter. Smaka ev. av med salt och peppar. Rör ner persiljan.

6. Servera renskavspannan med rostad potatis och lingonsylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar