Sidor

måndag 28 september 2009

Rödeby.

Rödeby är en tätort i Rödeby församling i Karlskrona kommun i Blekinge län. Rödeby ligger ca 12 km norr om Karlskrona och är efter Karlskrona den största tätorten i Karlskrona kommun.
Orten har en av Sveriges största grundskolor, Rödebyskolan, med strax över 1000 elever och lärare. Här finns också ett av kommunens tre vattentorn som är i bruk. Rödeby var först i Karlskrona kommun med satsningen inom trådlöst bredband.
I Rödeby finns ett sjukhem, ett servicehus för äldre samt ett antal boenden för handikappade. Här finns också vårdcentral med tillhörande tandvård samt apotek.
I centrum finns två livsmedelsaffärer samt ett antal småbutiker, bl.a. blomsteraffär och gatukök/kiosk. Här finns även tre pizzerior/restauranger varav en serverar öl och vin.
Rödeby är under ständig utveckling och man bygger nya bostadsområden ofta. Rödebys läge och stora serviceutbud gör orten attraktiv för inte minst barnfamiljer men även äldre då orten har bra förbindelser med Karlskrona. Runt Rödeby finns ett antal större och mindre sjöar som erbjuder bad på sommaren och skridskoåkning på vintern.
År 2007 ägde de s.k. Skotten i Rödeby rum strax norr om Rödeby.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar