Sidor

måndag 19 oktober 2009

Ciderbräserad kotlett med äpple och steklök.

Ingredienser
Portioner: 4
250 g röd eller gul steklök
600 g kotlett, benfri och skivad
2 msk smör eller margarin salt och peppar
2 dl äppelcider, helst torr
1 dl matlagningsgrädde, 15%
2 tsk majsstärkelse
2 äpplen Elise eller Ingrid-Marie
150 g sockerärter.

Gör så här

1. Skala löken.

2. Bryn köttet och löken i matfettet, krydda med salt och peppar. Häll på cidern och koka sakta under lock i 7-8 minuter. Lyft upp kött och lök, lägg det på en tallrik som täcks med folie. Häll matlagningsgrädden i pannan och låt det koka ihop några minuter. Red med majsstärkelse utrört med vatten. Smaka av såsen med salt och peppar.

3. Kärna ur och tärna äpplena. Dela sockerärterna på längden. Lägg kött, lök, äpplen och sockerärter i såsen och koka upp.

4. Servera med rostade rotfrukter eller potatispuré.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar