Sidor

måndag 26 oktober 2009

Kreuztal. (Tyskland)

Kreuztal är en stad i Siegen-Wittgenstein distrikt i Nordrhein-Westfalen, Tyskland. Kreuztal är en stad i den låga bergen i norra Siegerland och ligger vid den västra kanten av Rothaargebirge ca 10 km norr om Siegen.
Hela det kommunala området från öster rinner Ferndorfbach, svänger söderut i den inre staden och lämnar det kommunala området via konstituerande gemenskap Buschhütten.
I norra kommunala området stiger Littfe, som sedan går genom konstituerande folkgrupperna i Burgholdinghausen, Littfeld, Krombach, Eichen och Fellinghausen innan den töms i Ferndorfbach i den inre staden. Ytterligare biflod Brooks till Littfe är Langebach, I stadens västra änden stiger Heesbach, som sedan går genom konstituerande folkgrupperna i Oberhees, Mittelhees, Junkernhees och Fellinghausen, mynnar ut i Littfe vid gångbron. En biflod till Hees är Ostheldener Bach, som förser Robertsweier (damm). Den Berghäuser Bach, som flyter genom Berghäuser Weier (en annan damm), mynnar ut i Ostheldener Bach nedströms från Robertsweier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar