Sidor

torsdag 22 oktober 2009

Kycklingmoussaka.

4 portioner
1,5 st aubergine
400 gram kycklingfärs
2 st gula lökar
1 klyfta vitlök
400 gram krossade tomater
2 msk tomatpuré
100 gram gratängost
1 kruka färsk oreganoolivolja, salt och peppar.
Ostsås
2 dl mjölk
1,5 msk vetemjöl
1 st ägg
50 gram gratängostsalt och peppar

Tilllagning
1. Sätt ugnen på 200°C. Skär auberginen i ­centi­metertjocka skivor. Salta skivorna och låt ligga cirka 10 min (för att dra ur vätska).
2. Skala och hacka lök och vitlök. Riv ost. Finhacka oregano. Fräs lök och vitlök i mat­fett på medelhög värme. Tillsätt färs och stek under omrörning tills färsen är genom­stekt. Tillsätt krossade tomater, puré, salt och peppar. Sänk till medellåg värme och låt småkoka 5–10 minuter. Tillsätt oregano mot slutet. Smaka av.
3. Torka av saltet från ­auberginen och stek ­auberginen i lite olja tills fin färg.
4. Ostsås: Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Låt mjölken koka upp utan att koka över. Ta av från plattan. Vispa ner ägg, ost, salt och peppar.
5. Lägg i en ugnssäker form först lite köttfärsröra, sedan aubergine och häll på lite ostsås. Upprepa med färs, sås och aubergine överst. Toppa med resterande ost. Grädda mitt i ugnen 30–45 minuter till fin yta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar