Sidor

tisdag 27 oktober 2009

Lax med parmatäcke.

Ingredienser:
Portioner: 4
4 laxfiléer (frysta tinade à ca 140 g)
3-4 fänkål (ca 950 g)
2 stora röda paprikor
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1-2 msk olivolja
4 skivor parmaskinka.

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Ansa och klyfta fänkålen. Kärna ur, skölj och skär paprikan i bitar. Lägg fänkålen i en ugnssäker form. Salta och peppra. Droppa olivolja över grönsakerna. Tillaga fänkålen och ev potatisklyftor mitt i ugnen i 20 minuter. Lägg på paprikan och tillaga ytterligare 10 minuter.
3. Lägg laxen på grönsaksbädden. Täck varje bit med en skiva skinka. Tillaga lax och grönsakerna i 10-15 minuter. Laxen kan fortfarande ha en rå kärna när den är klar, och skinkan ska vara knaprig.
4. Servera med smaksatt färskost, t ex färskost med vitlök och örter, en sallad av t ex rucolasallad, färsk spenat, tomter och kanske kokta linser eller bönor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar