Sidor

torsdag 29 oktober 2009

Styrs världen av Illuminati?

Kan en organisation som Illuminati avskaffa regeringar när det passar dem? Och är hela världen egentligen en enda stor konspiration som just Illuminati står bakom?

På en amerikansk dollar finns MDCCLXXVI inristat i botten av pyramiden vilket betyder 1776, året då Illuminatiordern grundades men också det år då USA utropades. Pyramiden står för konspirationen för inrättandet av en världsregering. Det allseende ögat symboliserar den hemliga polisgrupp, som grundaren av Illuminati kallade för de smygande bröderna.
Än idag påstås det att många av världens mäktigaste människor är medlemmar i Illuminati och att de kontrollerar regeringar och styrande organ världen över.
De mest kontroversiella målen som Illuminati sägs ha är att avskaffa regeringar, religionen och privat ägande. De vill istället ha en världsregering.
Så här började det.
Illuminati grundades 1776 av Adam Weishaupt. Organisationen var mycket hemlig och endast ett fåtal utvalda medlemmar visste om det egentliga syftet med Illuminatiordern. Det officiella syftet var att främja förståndsupplysning, sedlighet och politisk frihet men det verkliga syftet var att avskaffa alla befintliga regeringar och skapa en enda världsregering som skulle styra världen
Mycket av grundpelarna i Illuminatiordern hade Weishaupt hämtat från Frimurarna. För att utöka medlemsantalet inledde dessa två organisationer ett samarbete och många illuminater var även medlemmar i Frimurarna. Främst fick Illuminatiordern medlemmar via universitet och då Adolf von Knigge blev medlem bredde de ut sig och hade verksamheter i flera länder i Europa och kända profiler inom litteratur och politik värvades som medlemmar. Genom samarbetet med Frimurarna fick Illuminati tillgång till tre miljoner potentiella medlemmar. I orden fanns medlemmar av olika grader beroende på hur långt i utvecklingen man kommit.
Eftersom Weishaupt förmodade att regeringen inte skulle samtycka med Illuminatiorderns upprorstankar om att avsätta alla regeringar, var det viktigt att hemlighålla så mycket som möjligt av verksamheten men små hemligheter tycks ha läckt ut och fortfarande kan man höra rykten och mystiska historier om vad ordern egentligen gjorde och om den fortfarande existerar trots att den förbjöds 1785 och upplöstes officiellt 1790. Illuminati påstås ha legat bakom både franska och ryska revolutionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar