Sidor

onsdag 4 november 2009

Kågeröd.

Kågeröd ligger vid foten av Söderåsen. Det är en spännande och trevlig ort för både boende och näringsliv. Kommunen satsar på befolkningstillväxt genom attraktionshöjande insatser som ska göra det än mer intressant att bo, verka och leva i Kågeröd.
Genom samverkan mellan olika aktörer och verk-samheter främjas sysselsättning, boende, service, näringsverksamhet och god livsmiljö på lång sikt och i hållbara former.
Kommunen ska vara en drivkraft för ökat bygg-ande och utveckling genom en positiv attityd, in-formationsspridning och god framförhållning.
Plan- och strategiutskottet har lämnat i uppdrag till kommunförvaltningen att utarbeta tillväxtpro-gram för utvecklingen av kommunens orter. Till-växtprogrammet ska belysa orterna och ge förslagtill möjligheter inom exempelvis boende, utbyggnad, offentliga miljöer, kollektivtrafik och infrastruktur, företagande och kommersiell service, offentlig service
och rekreation. I utvecklingen av programmen är dialogen med plan- och strategiutskottet såväl som olika intressenter av största vikt.
Genomförandet av tillväxtprogrammen presen-teras i en separat tidsplan och finansieras genom budgetprocessen.

Kågeröd, en vacker, naturskön ort vid Söderåsens sydsluttning, är kommunens tredje största tätort med cirka 1.450 invånare. Det omgivande landskapet är skiftande med möjligheter till naturupplevelser i en vacker gränsbygd mellan skog och öppet landskap.
Vegeå rinner genom orten och närheten till natur-en lockar invånarna till skogspromenader, svamp-plockning, ridning m.m.
Motorbanan Ring Knutstorp, som ligger öster om orten, drar varje år mycket publik till sina tävlingar.
Sedan början av 1900-talet har Kågeröd haft en jämn befolkningsökning med cirka 100 invånare per decennium. Under 60 och 70-talet var ökningen något större för att sedan, vid början av 80-talet, stagnera.
Den offentliga servicen är tydligt funktionsupp delad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar