Sidor

måndag 9 november 2009

Kalkon Bourgignon.

Ingredienser
Portioner: 4
600 g kalkonfilé
2 msk smör eller margarin salt och svartpeppar
1 tsk torkad timjan
250 g steklök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
140 g tärnad bacon
2 1/2 dl rött matlagningsvin eller rött vin
1 dl vatten
2 msk soja
1 msk kalvfond
1 msk honung
250 g champinjoner
1 msk majsstärkelse


Gör så här
1. Sätt ugnen på 150°C.
2. Bryn kalkonfilén i matfettet runt om, krydda med salt, peppar och timjan. Lägg köttet i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 35 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
3. Skala lök, vitlök och morötter. Finhacka vitlöken och skär morötterna i 1 cm tärningar.
4. Stek bacontärningarna knapriga. Lägg i steklök, vitlök och morötterna och stek dem i baconfettet tills de får färg. Tillsätt vin, vatten, soja, kalvfond, och honung, koka sakta ca 10 minuter.
5. Ansa och dela champinjonerna i fjärdedelar. Lägg champinjonerna i såsen, koka upp och låt den koka några minuter. Smaksätt med salt och peppar. Red av såsen till önskad tjocklek med majsstärkelse utblandat med lite vatten.6. Skiva kalkonfilén, servera med bourgignonsås och potatismos smaksatt med parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar