Sidor

söndag 22 november 2009

Schortens. (Tyskland)

Schortens är en stad i distriktet Friesland i Niedersachsen, Tyskland. De första fynden av bebyggelse kan spåras den 5: e århundradet. Schortens nämndes första gången 1158 när datorn Stephanus kyrkan, vars grundare kan spåras tillbaka till tiden för fejden mellan Oestringern och Wangerern. I medeltiden, var klostret Oestringfelde, som också användes som en asyl, känd för sin hästuppfödning.
Under andra hälften av 1900-talet bidrog marinbasen Wilhelmshaven i hög grad till utvecklingen av staden. Många arbetare bosatte sig i vad som skulle bli centrala Schortens, en järnvägsförbindelse till Jever, etablerades 1871 också bidragit till utvecklingen av staden. Efter utgången av första världskriget, produktion av örlogsfartyg upphörde och arbetslöshet eskalerat. Från 1946, har en stadig ström av flyktingar flyttat till Schortens, ökar antalet kraftigt. Utplaceringen av opympia basen i Roffhausen under andra världskriget ses också som ett viktigt steg i utvecklingen av staden.
I 1933 Schortens förenat med städerna Cleverns och Sande att bilda större Oestringen var denna union dock upplöstes under andra världskriget.
I 1936 en Air Force Base i Upjever öppnades, som fortfarande är i bruk idag.
Schortens fick kommunala rättigheter den 21 januari, 2005. Sedan 1 juni 2005, är staden Schortens en självständig kommun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar