Sidor

måndag 16 november 2009

Snabb biffpanna med äpple och pepparrot.

Ingredienser för 4 port. ca 15 minuter
8 skiva(or) lövbiff, ca 400 g
1 st äpple
1 dl vatten
1 msk äppeljuice, koncentrerad
0,5 msk kalvfond
2 dl purjolök, skivad
smör
salt och peppar
1 msk pepparrot, färsk, riven
1 dl salladslök, finskuren
0,5 paket bacon, skivad
12 st potatisar

Tillagning
1. Börja med att koka potatisen.
2. Strimla bacon och knaperstek. Strimla rostbiffen. Kärna ur och skär äpplet i klyftor.
3. Stek köttet, purjolök och äppelklyftor hastigt i en het panna. Häll på kalvfonden, äppeljuice och vatten. Låt biffpannan puttra några minuter och tillsätt sedan knaperstekt bacon och salladslök.
4. Servera med riven pepparrot och kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar