Sidor

lördag 14 november 2009

Tilltugg speciellt för Briska.

Tilltugg som passar perfekt till Briska när den serveras kall såväl som varm.

Ingredienser:
2 plattor fryst smördeg, 15x15 cm
70 g ädelost
3 msk hackade russin
2 msk hackade valnötter
1 st uppvispat ägg
Flingsalt

Sätt ugnen på 225 grader. Ta ut osten ur kylen i god tid så att den är rumstempererad. Rör den sedan mjuk med russin och nötter. Ta ut smördegsplattorna ur frysen och kavla dem tunt när de tinat något. Bred därefter på ostblandningen på en av plattorna. Lägg över den andra plattan och skär sedan i 1 cm breda remsor. Lägg över på plåt med bakplåtspapper, pensla på ägget, strö över lite flingsalt och baka i 7-8 minuter tills smördegen har fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar