Sidor

fredag 20 november 2009

Vergennes. (USA)

Vergennes, stad i Addison County, Vermont, USA med cirka 2741 invånare (2000).

Vergennes är Vermont äldsta stad, som inrättades 1788, och är också Vermont första införlivas stad. Det är hem till cirka 2.800 personer, och omfattar cirka 1200 hektar mark som höggs ur de tre närliggande städer i Ferrisburgh, Panton och Waltham. Vergennes är beläget på Route 22A i Addison County, 25 miles söder om Burlington och 12 miles norr om Middlebury.
Stadens namn har föreslagits av Ethan Allen att hedra Comte de Vergennes som tjänstgjorde i den franska utrikesministern och förhandlare i Parisfördraget.
Vergennes var i högsta grad en del av 1812 års krig på grund av farbarheten Otter Creek ger tillgång till Lake Champlain. Commodore Thomas MacDonough bjöd bygga en marin flotta för att skydda sjön mot den brittiska invasionen. En markör utse platsen för Varvet finns på östra sidan av Otter Creek i bassängen området Vergennes.
Statens äldsta stad välkomnar dig att upptäcka Vermont och allt staden har att erbjuda. En rik historia som spänner över 200 år. Iögonenfallande arkitektur och en grön stad omgiven av några av de bästa shopping och middag i länet. Allt är i en lätt promenad. vänliga människor och spännande attraktioner. Och bäst av allt, är det lätt att ta sig till, vare sig du kör bil, flyger, eller kommer med båt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar