Sidor

onsdag 27 januari 2010

Fylld kalvrulad.

Ingredienser:
8 portioner
1 bit putsad kalvbringa, drygt 2 kg
1 citron
1 tsk salt
2 krm finmalen vitpeppar
2 msk finstrimlad färsk salvia
2 lagerblad
200 g avrunnen, mosad tonfisk (i vatten)
8 sardeller, finhackade
2 msk minikapris
3–4 meter krympt bomullssnöre
aluminiumfolie
50 g smält smör
Till uppläggning:
välsköljd, avrunnen rucola- eller mangoldsallad

Gör så här:
Finriv citronen. Dela frukten och gnid köttytorna med de saftiga halvorna. Strö citronrivet på den sida som ska rullas inåt. Fördela också salt, peppar, salvia, finsmulat lagerblad, tonfisk, sardeller och kapris över samma yta. Rulla samman steken från långsida till långsida, så tätt som möjligt. Knyt fast ett snöre i rullens ena ände och vira det runt rullen i spiral, med 4–5 centimeters mellanrum. Fäst i andra änden. Salta och peppra köttets utsida och rulla in det hela i dubbla lager alfolie. Lägg i långpanna och baka i nedre delen av 200 grader varm ugn 2 timmar. Ta ut och befria köttet från folien. Sätt ugnen på 225 grader grill. Pensla köttet med smör och låt det ta snygg färg i ugnen, cirka 10 minuter. Låt svalna lite (eller helt) under folie innan snöret klipps bort och köttet skivas upp, knappt centimetertjockt. Lägg upp på salladsbädd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar