Sidor

tisdag 19 januari 2010

Lammkotletter i citron- och honungsås.

Ingredienser
4 port
8 par-kotletter av lamm
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
1 köttbuljongtärning1 msk flytande honung
1 tsk rivet citronskal
1 pressad vitlöksklyftasalt och peppar

Gör så här:
Krydda kotletterna med salt och peppar. Stek dem i smör i en stekpanna, 2-3 min på varje sida. Lyft upp dem och gör ren pannan. Vispa ihop grädde, smulad buljongtärning, honung, citronskal och vitlök. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Hit kan rätten förberedas. Lägg ner kotletterna i såsen och låt dem puttra några minuter. Servera med pasta och lättkokta grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar