Sidor

måndag 4 januari 2010

Leesburg. (Virginia)

Leesburg är en småstad (town) i den amerikanska delstaten Virginia med en yta av 30 km² och en folkmängd, som uppgår till 28 311 invånare (2000).
Leesburg är administrativ huvudort i Loudoun County.

Orten grundades den 12 oktober 1758. Leesburg är 15 miles från Washington Dulles internationella flygplats och är också hem till Leesburg Executive Airport (Godfrey Field), en kommersiell och allmänflyg anläggning. Den Maryland Rail Pendeltåget erbjuder service till och från Washington, DC, från Point of Rocks, Md, ca 12 miles norr om Leesburg. Staden är också tillgänglig via W & OD Trail, en Kaj, spår som löper från Arlington, genom Leesburg och vidare till Purcellville, Virginia, längs botten av förre Washington & Old Dominion Railroad, men har även anslutande stigar i Washington DC och Maryland.

Leesburg har goda lokala transporter och ett överflöd av restauranger och shoppingmöjligheter, men bara upptar ungefär ett 12 kvadratkilometer yta. Det omgivande området är rikt med inbördeskriget historia har många vinproducenter, en blomstrande häst gemenskap och mycket mer. Dessutom är Washington DC om en 40 minuter med bil eller tunnelbana, så Leesburg är mycket "familjevänlig" med massor av alternativ bortom Cirque.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar