Sidor

måndag 18 januari 2010

Nettuno, Lazio. (Italien)

Nettuno är en stad och comune i provinsen Rom i Lazio-regionen i centrala Italien, 60 kilometer söder om Rom. Det är uppkallat till minne av den romerska guden Neptunus. En utväg stad och jordbruk center på Tyrrenska havet, i Medelhavet har en befolkning på cirka 46.000.
Den har en turistisk hamn värd cirka 860 båtar och ett shoppingcenter, som säljer allt för fiske och segling. Det finns också en omfattande Yacht Club.
Nettuno är staden av DOC vin Cacchione. Staden grundades av saracenerna i 9: e århundradet. Det är ett populärt turistmål i dag, där det finns en välbevarad gammal kvartalet Borgo Medievale, med medeltida gator och små torg, och Forte Sangallo, ett slott byggdes 1503 av renässans arkitekten Antonio da Sangallo Il Vecchio (Antonio da Sangallo d.ä.).
Det är ett viktigt centrum för vallfärd till helgedomen i Saint Maria Goretti. I skrinet finns en krypta där ligger de jordiska resterna av helgon. Kyrkan håller också en ovärderlig polychromed trästaty Our Lady of Grace, som är hedrad av staden med en procession varje år den första lördagen i maj.
Nettuno har ett av de viktigaste italienska baseball lag, Danesi Nettuno ofta vinnare av mästerskapet. Detta spel har lärt med lokalbefolkningen under andra världskriget av amerikanska soldater, som landade längs kusterna för Operation Shingle. Vid den norra kanten av staden är det Sicilien-Rom American Cemetery and Memorial, där över 7.800 amerikanska soldater ligger begravda.
Den privatägda Villa Costaguti-Borghese i Nettuno, byggd 1648, har stora trädgårdar i ett landskap park utformad kring 1840, nu skyddas som naturreservat. Den Borghese Gladiator upptäcktes vid Nettuno.
Ett viktigt kännetecken för Nettuno är "fort" - en medeltida mur som går runt ett helt kvarter med stenlagda gator.
I slutet av 1980, räknat Nettuno tydligt som en gränsövergång för judiska immigranter på väg till Israel eller USA. Sedan Sovjetunionen och Israel inte har diplomatiska förbindelser enades Italien att fungera som en mellanstation grund för judiska flyktingar till Israel från Sovjetunionen. Upon entering Italien skulle flyktingar lämna in en framställning till israeliska konsulatet och väntar på godkännande. Många judar tog tillfället i akt att göra framställningar till amerikanska konsulatet för de asylsökande att låta dem komma in i USA om religiös förföljelse skäl. Även om majoriteten av ryska judar bosatte sig i Rom och Ladispoli (en liten stad nära Rom), ett betydande antal av dem, speciellt de från den ukrainska staden Odessa, valde Nettuno deras tillfälliga hem, kanske på grund av dess magnifika stränder och livliga natt scen. Andra, tjänade mycket mer obetydliga italienska städer som Santa Marinella även som tillfälliga bostäder, men de erbjöd lite bortom "Wheels of Immigration" - en kringla-liknande mellanmål som tröst till sina besökare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar