Sidor

fredag 15 januari 2010

Pörtschach Am Wörthersee. (Österrike)

Pörtschach am Wörthersee är en liten ort i distriktet Klagenfurt-Land i Kärnten i södra Österrike. Orten, som är belägen vid Wörthersee, har 2 632 invånare (2008). När den bästa platsen på Wörthersee, trycker på en liten halvö i sjön till vänster och höger flankerade av traditionella badorten Pörtschach. Charmiga villor och snygga hus havet vittnar det faktum att vi alltid har hävdat bodde här och vill ha uppfyllda. Basin stenar flesta förmodligen kommer från stenåldern som fortfarande kan ses i många delar av Kärnten. Det finns också en som ska besökas på gemenskapens territorium av Poertschach. Den locaction direkt av Saint-Oswalder-gatan, vid korsvägen med Goritschach Lane, bara nära en basswood-träd med en park-bänk och bredvid ett träkors. Under kultisk ceremoni offret donation, troligen blod, fylldes i den lilla bassängen hålet i berget.
Antiquity and Middle Ages Antiken och medeltiden
Enligt resultaten av Noric mainroad från Velden till Krumpendorf ledde redan inom gemenskapens territorium i den romerska perioden. Om i år 600 en uppgörelse grundades av slaviska stammar, på grund av NAMN-( "porecah" = "på de människor, som lever vid bäcken"). Under år 1150 Poertschach var först Gått. I dessa dagar sjön slottet bildades, som numera undantagna från vissa skimpily väggen vilar inte längre existerar.
Den närliggande Leonstain slottet hade fallit till början av den senare nittonhundratalet, men har nyligen dragit nytta av en restaurering program. Omkring år 1490 Château Leonstain byggdes nära Poertschach's Center. Idag en del av slottet har återfötts som ett hotell, som ägs av Neuscheller familjen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar