Sidor

onsdag 10 februari 2010

Ananaskaka.

Ingredienser: 4 port
1 färsk ananas 100 g smör
1 vaniljstång
11/2 msk socker.

Mördeg:
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 msk socker
125 g smör
1 äggula

Tillagningssätt:
Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Hacka därefter samman mjöl, smör, socker och äggula, arbeta samman till smidig deg. Låt vila kallt i ca 30 minuter. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Skala därefter ananasen och skär köttet i ca 2 cm stora bitar som vi steker i smör tillsammans med socker och vaniljfröna. Lägg ananasen i en pajform, spara lagen som finns kvar i pannan. Kavla nu ut mördegen och täck ananasen med denna och sedan är det bara att grädda i ugnen ca 15 – 20 minuter. Låt sedan kakan svalna en aning innan vi skär runt kanterna och stjälper upp kakan. Servera med god vaniljglass och lagen som blev kvar i stekpannan.
Bengt-Livethrdaskola.Blogspot.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar