Sidor

söndag 7 februari 2010

Apelsinkaka med kanel och mandel.

Ingredienser
1 kaka, ca 12 bitar
2 st ägg
2 dl strösocker
75 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 st apelsiner
0,5 dl pressad apelsin
0,5 tsk kanel
25 g mandelspån

Tillagning
Kakan är god till en kopp te eller kaffe.
1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Smält smöret och låt det svalna.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och finrivet apelsinskal. Rör ner det samt smöret och apelsinsaften i äggvispet.
5. Häll smeten i formen. Strö på mandelspån blandat med kanel och grädda på nedersta falsen ca 35 min. Känn med sticka.
Bengt-Livethrdaskola.Blogspot.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar