Sidor

måndag 15 februari 2010

Baden-Württemberg. (Tyskland)

Baden-Württemberg Är en av de 16 stater av Tyskland. Baden-Württemberg i sydvästra delen av landet öster om övre Rhen-Men en som har några av de största städerna gränsöverskridande bankerna av Neckar (Tübingen, Stuttgart, Heilbronn, Heidelberg, Mannheim). Det är tredje störst i både yta och befolkning bland landets sexton stater, med en yta på 35.742 kvadratkilometer (13,800.1²) Och 10,7 miljoner invånare (båda nästan motsvarar hela Belgien). Delstatens huvudstad är Stuttgart. Den areal som används för att omfattas av den historiska stater Baden Den preussiska Hohenzollern och Württemberg Del av regionen Schwaben.
Württemberg var ockuperat av Romans i 1: a århundradet som försvarade sin position där genom att bygga en (limefrukter) vall. Tidigt i den 3: e talet Alemannerna körde romarna utöver Rhen och Donau, Men i sin tur de dukade under för Franks under Clovis, Den avgörande striden äger rum i 496. Det blir senare en del av Tysk-romerska riket.
Efter Världskriget Allierade styrkorna etablerade tre delstater: Württemberg-Hohenzollern, South Baden (båda ockuperas av Frankrike), och Württemberg-Baden (US-ockuperade). In 1949 dessa tre stater blev grundande medlemmar Tyskland. Artikel 118 i den nya Tyska författningen Emellertid hade redan förberett ett förfarande för dessa stater att gå samman. Efter folkomröstning den 9 december 1951 i fyra olika regioner, varav tre godkände fusionen de tre staterna sammanslagna den 25 april 1952 i Baden-Württemberg.
1956 Författningsdomstolen Tyskland fast att folkomröstning var olaglig eftersom den hade missgynnade Baden befolkning. Den folkomröstning hölls sedan igen inom det område som före Baden i 1970 resulterade i en majoritet av mer än 81% för den nya staten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar