Sidor

måndag 8 februari 2010

”Grön” gulaschsoppa med bönor.

Ingredienser
Portioner: 4
3 potatisar ca 300 g
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 paprikor
1 msk olja
2 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
2 tsk kummin
8 dl grönsaksbuljong (vatten, buljongtärning eller fond)
500 g krossade tomater med chili
1 burk kokta vita bönor eller kidneybönor ca 400 g
salt och peppar.

Gör så här
1. Skala potatis, lök och vitlök. Skär potatisen i tärningar och hacka lök och vitlök. Dela och kärna ur paprikorna och skär i tärningar.

2. Fräs alla grönsaker i oljan i en kastrull. Rör ner tomatpuré och kryddor. Tillsätt buljong och krossade tomater och låt soppan koka 10-15 minuter under lock.

3. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda ner dem i soppan. Smaka av med salt och peppar och koka upp.

4. Servera soppan med gräddfil med rivet citronskal och bröd.
Bengt-Livethrdaskola.Blogspot.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar