Sidor

fredag 26 februari 2010

Hallonmuffins.

30 st
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör eller margarin
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
150 g hallon
Glasyr:
3 dl florsocker
150 g färskost
50 g hallon
Garnera med:
hallon
citronmeliss
Ugn: 175°

Gör så här:
1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt smält smör och mjölk under vispning.
2. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Vänd försiktigt i hallonen. Fördela smeten i stora muffinsformar till 2/3. Grädda i 15 minuter. Låt svalna.
3. Glasyr: Rör ihop florsocker och färskost och rör i hallonen. Spritsa eller klicka på glasyren på muffinsen och garnera med hallon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar