Sidor

torsdag 18 februari 2010

Klassisk köttsoppa.

Ingredienser till 4 portioner
Fransyska (el. rostbiff)
600 gram Consommé (burk)
3 dl Vatten till soppa
1 liter Oxbuljongtärning
1 styckMorot,
2 styck Rotselleri,
100,0 gram Palsternacka,
1 styck Purjolök,
1 styck Persilja till garnering

Consommén på burk skall vara koncentrerad, dvs spädas med lika mycket vatten. Är den färdigspädd behövs dubbla mängden consommé och minskning av vatten med motsvarande mängd.

Häll consommé och vatten i en kastrull.Smula ner buljongtärning och rör om.Skär köttet i tärningar och tillsätt.Låt småkoka under lock i cirka 1 timme.Ansa och skär morot, rotselleri och palster nacka i mindre bitar. Tillsätt dessa.Låt småkoka i ytterligare 30 minuter.Ansa purjolök och skär bort blasten.Skiva purjolöken och tillsätt den i grytan.Låt småkoka i ytterligare 15 minuter.Smaka av med salt och peppar.Finhacka persilja och strö över.Servera gärna ett gott bröd till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar