Sidor

måndag 22 februari 2010

Köttfärsbullar med fetaost i tomatsås (GI).

INGREDIENSER
Antal portioner 4
600,0 gram Köttfärs (blandfärs)
0,5 dl Havregryn
2,5 dl Yoghurt (turkisk)
1,0 styck Ägg
150,0 gram Fetaost
3,0 msk Rapsolja
Salt & svartpeppar
Tomatsås:
250,0 gram Krossade tomater
10,0 Basilika blad
1,0 st stor Gul lök
4,0 klyftor Vitlök
Salt & peppar
Tillbehör:
300,0 gram Grönsallad

TILLAGNING
Blanda väl färs, havregryn, yoghurt, ägg, salt och peppar i en bunke.
Skala och finskiva lök och vitlök.Blanda såsingredienserna i en stor kastrull.Låt småputtra i 10 minuter.
Skär fetaosten i kuber.Rulla stora köttbullar och tryck in en ostkub i mitten.
Hetta upp olja i panna på medelhög värme och bryn bullarna runt om. Lägg över i tomatsåsen.Lägg i resterande fetaostbitar.Låt småkoka i cirka 25 minuter.
Förbered sallad. Servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar