Sidor

fredag 12 februari 2010

Köttfärslimpa med ägg.

Antal portioner: 8
Ingredienser
1 kg blandfärs
1 tsk paprikapulver
1 tsk malen koriander
2 st ägg
2 st kokta potatisar, pressade
1 msk potatismjöl
1 burk hackade champinjoner, ca 225 g
3 msk hackad gräslök
150 g bacon
4 st hårdkokta ägg
salt och peppar

Ugn 225°.

Gör så här
1. Bryn svampen, spar spadet till färsen.
2. Strimla hälften av baconet. Ta undan de kokta äggen, de hela baconskivorna och svampen.
3. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda övriga ingredienser till färsen. Bred ut hälften av färsen som en limpa i en smord ugnsform.
4. Lägg ut de kokta äggen med en klicka färs emellan. Täck med resten, forma en sprickfri lipa med sköljda händer.
5. Lägg baconskivorna diagonalt över. Grädda i nedre halvan av ugnen 50-60 min. Låt färsen vila 15 min innan den skärs upp.
6. Servera med svampen, broccoli och stekt lökpotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar