Sidor

torsdag 11 februari 2010

Lady & Lufsenpasta med italienska köttbullar.

Ingredienser
Antal portioner 4
500,0 Tagliatelle (bandpasta)
600,0 gram Köttfärs (blandfärs)
2,0 gram Ströbröd
1,0 dl Gul lök
1,0 styck Ägg
0,5 styck Citron
3,0 styck Parmesan (nyriven)
2,0 msk Persilja
1,0 msk Vitlök klyfta
Vetemjöl
Grillkrydda
Sås:
1,0 burk Krossade tomater
0,5 msk Oxfond (konc.)
2,5 dl Vatten
1,0 klyfta Vitlök
Tillagning
Riv parmesanost, finhacka lök & persilja.Lägg i bunke med köttfärs och ströbröd.Tillsätt pressad vitlök, rivet citronskal, citronsaft och ägg. Salta & peppra.
Häll ett lager vetemjöl på en tallrik.Strö ett tunnt lager grillkrydda e.d. över.Forma köttbullar och rulla i mjölet.
Hetta upp en panna med olja.Stek köttbullarna på medelhög värme tills de är genomstekta och har fått en fin färg.Lägg över köttbullarna på hushållspapper.
Töm pannan på fett, använd till såsen.Häll i såsingredienserna och rör om. Koka upp och lägg i bullarna. Sjud 10-15 min på lägsta värme. Späd vid behov med lite vatten.
Koka under tiden pastan på medel värme tills den är al dente. Låt den rinna av och servera den med bullar och sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar